Vakantie update

De vakantie staat weer voor de deur! Om te zorgen dat je niet voor verassingen komt te staan zetten we de belangrijkste punten voor een vakantie met de auto op een rij.

Vervangend vervoer

Natuurlijk gaan we er niet vanuit, maar het kan voorkomen dat je door pech of schade de reis met je leaseauto niet kan vervolgen. Mocht er een vervangende auto nodig zijn dan zoekt onze alarmcentrale naar een vervangende auto. Door de chiptekorten en de gevolgen van de corona crisis zijn er in vakantielanden minder huurauto’s beschikbaar. Als de vervangende auto niet beschikbaar is dan gaat de alarmcentrale op zoek naar een alternatief. Het kan voorkomen dat de wachttijd voor het zoeken en ophalen van vervangend vervoer langer duurt. Vanuit Turkije en Marokko is het deze zomer voor de alarmcentrale niet mogelijk om een vervangende auto in te zetten waarmee je terug kunt rijden naar Nederland. Voor het huren van een vervangende auto heb je een creditcard nodig, in sommige landen ook op naam van de bestuurder.

Zwarte zaterdag

Zaterdag 30 juli en 6 augustus zijn bestempeld als zwarte zaterdag. Op deze dagen wordt er grote drukte verwacht op onder andere de Franse snelwegen. Probeer deze dagen te mijden en ga bijvoorbeeld op een donderdag of zondag rijden. Nu is dit niet altijd mogelijk. Zorg er daarom voor dat je genoeg drinken in de auto hebt.

Groene kaart

Maak voordat je vertrekt een screenshot van je groene kaart in onze That’s Lease App. Het kan voorkomen dat je geen bereik hebt waardoor de groene kaart niet beschikbaar is.

Elektrische auto

Ga je dit jaar met de elektrische auto op zomervakantie? Goed bezig! Ivo geeft je graag nog wat extra tips voor de reis met een elektrische auto. Daarnaast hebben we een overzicht voor je gemaakt welke laadtag je nodig hebt en waar je de auto kan opladen. Klik hier om het overzicht te downloaden.