Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

4 tips om veilig te rijden in de winter

We zitten aan het einde van herfstperiode en de winter komt steeds dichterbij. Dé seizoenen die bekend staan om de winderige, regenachtige en koude dagen. Daarbij is het ’s ochtends laat licht en ’s avonds vroeg donker. Daarnaast kan het winterse weer voor gladde wegen zorgen. Daarom is het in deze tijd erg belangrijk om extra scherp te blijven in het verkeer. Wij geven je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Zet handmatig je lampen aan

Bij slecht zicht door bijvoorbeeld regenval of mist is het belangrijk om dimlicht te gebruiken in plaats van dagrijverlichting. Dat klinkt logisch, maar veel auto’s zijn uitgerust met automatische verlichting en schakelt dus automatisch over naar dimlicht wanneer het schemerig wordt. Alleen gebeurt dit overdag niet altijd bij mist of regen. Je rijdt dan aan de voorkant nog wel met dagrijverlichting, maar de achterkant is compleet onverlicht. Daarom is het van belang om in zo’n situatie handmatig over te schakelen naar dimlicht.

Houd voldoende afstand

Het is aan te raden om meer afstand te houden dan je gewoonlijk zou doen. Je remweg is langer op een nat, koud of ijzig wegdek. Je hebt dus altijd meer meters nodig om op tijd te stoppen.

Rustig rijden

Vermijd situaties waarbij je hard en abrupt moet sturen, remmen, gas geven, invoegen of schakelen. Wanneer je zoveel mogelijk een constante en rustige snelheid aanhoudt, voorkom je dat je in een slip raakt.

Maak je autoruiten schoon

Heb je beslagen of bevroren autoruiten? Maak dan alle ruiten helemaal schoon vóórdat je de weg opgaat. Zo heb je beter zicht op de weg en kan je sneller reageren op onverwachte situaties. Daarbij voorkom je ook een fikse boete.

Weten hoe wij echt ontzorgen?