Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Ga goed voorbereid op reis

Extra laadpas voor Europa

Als je op reis gaat is het verstandig om altijd twee laadpassen mee te nemen van verschillende providers. Zo kun je naast MTC, bijvoorbeeld Shell Recharge aanvragen. De Recharge-pas is een handige en eenvoudige manier om elektrische voertuigen op te laden bij meer dan 300.000 laadpunten in Europa. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het aanvragen van een Shell Recharge-pas via de app.

Stap 1: Download de Shell Recharge-app
Download de Shell Recharge-app op je smartphone en registreer je account.

Stap 2: Klik op “Pas aanvragen”
In de app klik je op “Pas aanvragen” en volg je de stappen om een pas aan te vragen.

Stap 3: Voer je gegevens in
Voer je persoonlijke gegevens in, waaronder je naam, adres en e-mailadres. Voer ook je betalingsgegevens in. Deze pas loopt niet via That’s Lease en wordt daarom direct aan jou in rekening gebracht.

Stap 4: Controleer en bevestig je gegevens
Controleer je gegevens en bevestig deze door op “Verzenden” te klikken.

Stap 5: Wacht op de bevestiging
Je ontvangt een bevestiging per e-mail zodra je aanvraag is goedgekeurd.

Stap 6: Activeer je pas
Activeer jouw Shell Recharge-pas door op de link in de bevestigings-e-mail te klikken en de pas te koppelen aan je account.

Stap 7: Begin met opladen
Nu kun je beginnen met opladen bij Shell-locaties. Selecteer de laadpaal en start het opladen via de app. De kosten worden automatisch berekend en afgerekend via jouw betalingsmethode.

Er zijn kosten verbonden aan het aanschaffen en het gebruik van deze laadpas. De precieze kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type abonnement, de frequentie van gebruik en de locatie van de laadpalen.

Voor meer informatie klik je hier: https://shellrecharge.com/nl-nl/onderweg-laden/tarieven

ABRP – A Better Router Planner

ABRP (Alternative Route Planner) is een app die je helpt bij het plannen van routes voor elektrische voertuigen (EV’s). Het berekent de meest efficiënte route en de benodigde tijd om op te laden, zodat je zonder zorgen op weg kunt gaan. Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van de ABRP-app.

Stap 1: Download en installeer de ABRP-app: Ga naar de app store en download de ABRP-app. Installeer de app op je smartphone en maak een account aan.

Stap 2: Voer de start- en eindbestemming in: Voer de start- en eindbestemming in en selecteer het type elektrische voertuig dat je hebt.

Stap 3: Stel de oplaadinstellingen: in Stel de oplaadinstellingen in, zoals de gewenste laadsnelheid en het gewenste laadniveau.

Stap 4: Bekijk de route-opties: De app toont de verschillende route-opties en geeft aan waar je moet opladen en hoe lang het zal duren. Je kunt ook verschillende route-opties vergelijken en de meest efficiënte kiezen.

Stap 5: Start de route: Zodra je de gewenste route hebt gekozen, kun je deze starten. De app zal je tijdens de reis stap voor stap begeleiden en aangeven waar je moet opladen.

Stap 6: Tijdens het laden: Tijdens het laden kun je de voortgang volgen en zien hoeveel tijd er nog nodig is om op te laden.

Stap 7: Einde van de reis: Aan het einde van de reis kun je de reisgegevens bekijken en rapporteren aan de app-ontwikkelaars om de app te verbeteren.

Met de ABRP-app kun je gerust op weg gaan, wetend dat je altijd voldoende energie hebt om op je bestemming aan te komen. De app maakt het plannen van EV-routes gemakkelijk en efficiënt.

Klik hier voor meer informatie; https://elektrischeautovakanties.nl/blog-vakantie-met-elektrische-auto/a-better-routeplanner/

Laad etiquette

Het is gebruikelijk om een elektrische auto op te laden tot 80% om verschillende redenen:

Lithium-ionbatterijen, die vaak worden gebruikt in elektrische auto’s, hebben een langere levensduur als ze niet volledig worden opgeladen of volledig worden ontladen. Het behouden van een laadniveau tussen 10% en 80% kan de levensduur van de batterij verlengen. Het elke keer opladen tot 100%, kan leiden tot een snellere degradatie van de batterijprestaties op de lange termijn.

Bij snelladen daalt de snelheid van het opladen van een batterij naarmate deze dichter bij 100% komt. Het laden van 80% tot 100% kan aanzienlijk meer tijd in beslag nemen dan het opladen van 10% tot 80%.

Het is echter belangrijk op te merken dat het opladen tot 80% slechts een aanbeveling is en geen strikte regel. Afhankelijk van je behoeften en reisplannen kun je ervoor kiezen om je auto volledig op te laden voor langere ritten of om op te laden tot een ander percentage, zoals 90%, voor extra bereik.

Weten hoe wij echt ontzorgen?