Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

De banden van je leaseauto

Je auto wordt afgeleverd op zomer-, winter- of all-seasonbanden. 

Je krijgt van That's Lease in het voorjaar en najaar via de mail bericht wanneer het tijd is om de banden te wisselen. 

Wissel tijdig! Langer dan noodzakelijk doorrijden op winterbanden is alleen in overleg met That’s Lease toegestaan. Wanneer je winterbanden in uw contract hebt, ontvang je een mail wanneer je de banden moet wisselen. Dit geldt uiteraard ook voor het terug wisselen naar zomerbanden.

De banden bevinden zich op dezelfde locatie waar je de laatste keer de banden hebt gewisseld. Uiteraard is het mogelijk de banden te verplaatsen naar de locatie waar je de banden wilt wisselen.

 

Bij winterbanden in jouw leasecontract informeert That’s Lease je tijdig over het omwisselmoment. Je krijgt een mail waarin verdere instructies staan. In deze instructie staat ook hoe je een afspraak maakt om de banden te wisselen.

Doorbelasting i.v.m. niet reparabele band

We gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapotgereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Een niet verhaalbare schade lijdt veelal tot een doorbelasting van het eigen risico. Het niet versleten deel van de kapotgereden band (het restprofiel) wordt doorbelast. (In het leasecontract zijn voortijdige vervangingen van banden niet gedekt.)

Rekenvoorbeeld van restprofiel
Het bandprofiel is bijvoorbeeld 5.0 mm en is niet meer veilig te repareren. De kosten voor een nieuwe band bedragen € 150,-. Een nieuwe band heeft 8 mm profieldiepte. Een band is versleten bij 2 mm profieldiepte, volgens onze normen, maar bij 1.6 mm voor de APK-norm. Een band slijt dus 6 mm van nieuw naar oud. Nu is 5.0 mm gemeten. Het verschil is dus 3.0 mm ten opzichte van een nieuwe band. Hiervan zal 50% worden doorbelast, dus € 75,-. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op via +3171-7107413 of [email protected]

Meer weten over de banden van je leaseauto?