Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Wat moet je weten over elektrisch rijden?

Het rijden met een elektrische auto is niet heel veel anders dan het rijden met een benzine of diesel auto. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden of waar je tegen aan kan lopen wanneer je met een elektrische auto rijdt. 

Je ontvangt de laadpas, in de meeste gevallen, op dezelfde dag That's Lease de leaseauto bezorgt. 

Wanneer je de laadpas bent vergeten, kwijt bent of hij werkt niet meer, dan heb je meestal de mogelijkheid om ook op een andere manier een laadactie te starten. 

Newmotion

Bij laadpalen van Newmotion kun je in bijna alle gevallen in Europa een laadactie starten door de QR-code te scannen op het laadpunt en online te betalen met jouw Visa Card of MasterCard. Handig is om de scanner van jouw bank mee te nemen. Deze heb je wellicht nodig om de transactie af te ronden. 

Fastned

Bij Fastned heb je ook verschillende opties. Welke opties dit zijn lees je hier

De laadpas hoef je niet te activeren. De laadpas is direct te gebruiken.

Er zit een account bij de laadpaal. Als de laadpaal geleverd is, kun je vervolgens de laadpaal aan jouw pas toevoegen door middel van dit account.

Je kunt gebruik maken van alle openbare laadpalen. Zoek hier jouw dichtstbijzijnde laadpaal op.

  1. Sluit jouw laadkabel aan op de laadpaal. Er gaat een groen licht branden. Dit betekent dat de laadpaal in werking is. Is het lampje rood? Dan is er een storing en kun je de laadpaal niet gebruiken.
  2. Sluit nu de laadkabel aan op jouw leaseauto en houd jouw laadpas voor de laadpaal. Zodra het licht blauw is, start jouw laadsessie. Jouw leaseauto is nu aan het opladen.
  3. Ben je klaar met opladen? Door jouw laadpas voor de laadpaal te houden, ontgrendel je de laadkabel. Je kunt deze nu loskoppelen. Hierdoor is het dus niet mogelijk dat iemand anders jouw leaseauto loskoppelt van de laadpaal.

Het laden van een Tesla werkt hetzelfde als bij andere laadpalen. Het verschil bij Tesla is dat het als voordeel heeft, in vergelijking met andere elektrische auto’s, dat het mogelijk is om op te laden door een Tesla Supercharger. Tesla heeft het supercharge netwerk ontwikkeld om lange afstandsreizen met je volledig elektrische auto te kunnen maken. Een Supercharger laadt je Tesla zo'n 25 kilometer per minuut. 

Wanneer je wilt laden bij een Supercharge laadstation moet je een betalingsmethode opslaan in je Tesla-account (op desktop). Hier kan je vervolgens ook je laadhistorie inzien en facturen downloaden. De betalingen voor het laden gaan met Supercharger direct naar Tesla.

Thuis laden is het goedkoopst. Je betaalt dan alleen het stroomtarief per kWh dat in jouw energiecontract staat. In 2023 is de prijs per kWh ongeveer € 0,60.

Bij een openbare laadpaal ben je iets duurder uit omdat je ook nog jouw abonnement van de laadpas betaalt. De tarieven hiervan liggen rond de € 0,79 per kWh.

Een aantal tips om de actieradius van jouw elektrische leaseauto te optimaliseren zijn:

  1. Gebruik regeneratief remmen op de juiste manier.
  2. Accelereer met mate en rij vloeiend.
  3. Verwarm of koel de auto wanneer ingeplugd.
  4. Maak gebruik van cruise control.
  5. Houd jouw bandenspanning in de gaten.

Je kunt jouw tank-/laadoverzicht terug vinden in de That’s Lease app.

Ja, je kunt jouw elektrische leaseauto laden via het stopcontact. Er is altijd een laadkabel meegeleverd. Het is aan te raden om het laden via een thuislaadpunt te doen via een stopcontact dat is aangesloten op een aparte groep. Dit gaat sneller en is veiliger.

Wanneer je stil staat met een lege accu bel je naar onze hulpdienst. Wij zorgen ervoor dat de leaseauto wordt meegesleept.

NOODNUMMER THAT’S LEASE: +3171-7107410
(buiten kantoortijden: +3171-3641382).

Let op! De aangegeven actieradius van jouw elektrische leaseauto is van veel externe factoren afhankelijk. Laad de leaseauto dus altijd tijdig op. 

Om te laden in het buitenland heb je een internationale laadpas of tag nodig. Welke laadpas of tag je in bezit hebt vindt je in dit overzicht. Weten waar je kunt laden met jouw laadpas of tag? Bekijk het overzicht van EU Laadpas.

Daarnaast geven we je graag wat tips om met de elektrische leaseauto op vakantie te gaan.

Ja, wanneer je een elektrische leaseauto bij That's Lease least is het mogelijk een laadpaal mee te leasen. Indien je geïnteresseerd bent in het leasen van een laadpaal, helpen wij je graag verder via de telefoon op nummer +3171-7107411 of via de mail [email protected].

Wanneer je zelf het laadpunt hebt aangeschaft, kun je zelf bepalen of je de laadpaal wilt verhuizen. Indien je de laadpaal least, heb je toestemming nodig van ons om de laadpaal te verhuizen naar jouw nieuwe locatie. Houd er wel rekening mee dat de doorlooptijd langer is dan bij een standaard installatie, aangezien het laadpunt ook gedemonteerd en getransporteerd moet worden.

Dit hangt af van wat er in het contract is afgesproken met de werkgever. Indien dit wel is verwerkt in het contract, zullen de kosten die je thuis maakt tijdens het laden op jouw tankpas worden geboekt. Dit zal de werkgever uiteindelijk vergoeden.

Wanneer de laadkabel van That’s Lease niet meer werkt, kun je telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 071-7107410 of via de mail [email protected]. Wanneer de openbare laadkabel defect is, kun je hier zoeken naar een alternatieve laadplaats.

Meer weten over elektrisch rijden?