Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Laden zonder laadpas

Er bestaan meerdere apps en platforms voor laden zonder een laadpas. Wij behandelen er twee.

Smoov

De Smoov app biedt informatie over de beschikbaarheid, locatie en compatibiliteit van laadpalen in de buurt voor jouw voertuig. Smoov attendeert je erop wanneer jouw favoriete laadpunt voor je vrijkomt of wanneer die juist door iemand anders bezet is.

Geen gedoe meer met je pasje, want je regelt alles met je telefoon. Laadpaal vinden, kijken of deze beschikbaar is, laadsessie starten en stoppen (op Smoov compatibele punten). Je kiest bovendien zelf of je via je laadpasprovider (MTC) of via je credit-/debitcard of SEPA betaalt. Ook heel handig als je bijvoorbeeld geen bijtelling betaalt, en daarom je privé-EV wilt laden via SEPA en je zakelijke auto via MTC.

Hieronder volgt een korte uitleg van de belangrijkste kenmerken van de app:
1. Zoeken naar laadstations: Met de Smoov app kun je laadstations voor elektrische voertuigen zoeken op basis van je locatie. Je kunt ook zoeken op adres, postcode of stad. Je favoriete laadstation(s) kun je zelfs markeren, zodat je een pushbericht krijgt als deze vrijkomt.
2. Filteren: De app biedt de mogelijkheid om laadstations te filteren op basis van status (beschikbaar, bezet, defect), de aanwezige aansluitingen en het laadvermogen. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar laadstations die een laadvermogen hebben van 22 kW of hoger.
3. Betaling: Met Smoov kun je betalen via de app, door je MTC laadpas/tag te koppelen. De pas zelf heb je niet eens nodig. De betaling kan worden gedaan via SEPA direct debit of met een creditcard.
4. Laadhistorie: De app houdt je laadhistorie bij, zodat je kunt zien waar en wanneer je hebt opgeladen en hoeveel je daarvoor hebt betaald.

Als je net een nieuwe auto via ons leaset en die wordt kort voor het weekend geleverd, dan kan het zijn dat jouw laadpas/-tag nog niet bij je thuisbezorgd is. In dat geval kun je, met het nummer van de pas of tag, toch alvast de Smoov app gebruiken. Neem contact op via [email protected] of bel 071-710 7410, zodat wij jouw pasnummer kunnen doorgeven.

PlugSurfing

De PlugSurfing-app biedt informatie over de beschikbaarheid, locatie en compatibiliteit van oplaadpunten in de buurt. Met de app kan je oplaadpunten vinden op een kaart, filteren op verschillende criteria zoals laadsnelheid en type aansluiting en zelfs laadstations reserveren. De app biedt ook real-time informatie over de beschikbaarheid van laadstations, zodat je kan zien of een oplaadpunt bezet is of niet.

Naast het vinden en reserveren van oplaadpunten biedt PlugSurfing ook een betaaldienst. Via de app kan je een laadsessie starten en betalen, ongeacht het netwerk of de exploitant van het oplaadpunt. Omdat PlugSurfing een verzamelplatform is, rekenen zij een fee bovenop de prijs van de aanbieder die de laadpaal levert. Daardoor is PlugSurfing vaak wel iets duurder dan direct via de provider van de laadpaal.

Weten hoe wij echt ontzorgen?