Verduurzaming wagenpark

Verduurzaming wagenpark That's Lease opladen elektrische auto

Voor bedrijven is het verduurzamen van wagenparken steeds belangrijker. Dit komt mede door het maatschappelijk belang voor het verlagen van de CO2-uitsloot, maar daarbij is de lagere fiscale bijtelling ook erg aantrekkelijk voor bedrijven. Andere redenen waarom bedrijven duurzaam ondernemen, is bijvoorbeeld omdat het de passie is voor het bedrijf of omdat het goed is voor de marketing (de consument krijgt steeds een ruimere voorkeur voor bedrijven die duurzaam ondernemen).

Bij duurzaam ondernemen kijk je naar welk effect je als onderneming hebt op de omgeving en hoe je bewust invulling zou kunnen geven aan je maatschappelijke rol. Dit kan onder andere door het leasen van elektrische, hybride en moderne auto’s. Deze hebben namelijk een minder nadelig effect op het milieu. Ze vervuilen aanzienlijk minder ten opzichte van de moderne auto’s die rijden op fossiele brandstoffen.

De verduurzaming in de wagenparken was afgelopen jaar ook merkbaar bij That’s Lease. Zo hebben wij afgelopen jaar 69 elektrische auto’s meer verleast dan in 2020. In de onderstaande tabel is te zien hoe het verleasen van elektrische auto’s bij That's Lease is toegenomen in de laatste jaren. Wij verwachten dat het aantal verleaste elektrische auto’s in 2022 weer zal stijgen.

Grafiek aantal elektrische auto's