Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

10 tips voor zuinig rijden

Zuinig rijden, hoe doe je dat eigenlijk? Zuinig rijden kan wel 10 procent op uw brandstofverbruik besparen. Daarom geeft That’s Lease een tiental handig tips!

 1. Probeer zo min mogelijk te remmen wanneer je snelheid wilt verminderen.
  Laat de auto rustig uitrollen door het gas los te laten. Kijk ook zo ver mogelijk vooruit, zodat je kan anticiperen op het verkeer om je heen.
 2. Houd je snelheid zo stabiel mogelijk.
  Gebruik zoveel mogelijk de cruise control wanneer je auto hier beschikking over heeft.
 3. Schakel zo vroeg mogelijk naar een hogere versnelling.
  Zo zorg je ervoor dat de auto in een laag toerental rijdt en de motor soepeler loopt.
 4. Zorg voor een juiste bandenspanning.
  Probeer de bandenspanning minimaal één keer per maand te controleren. Vind de juiste bandenspanning voor de auto in de volgende tabel.
 5. Sta je stil, zet de motor uit.
  Een stationair draaiende motor verbruikt wel brandstof. Sta je langer dan een minuut stil? Zet de motor dan uit. Heeft jouw auto een start-stop-systeem? Gebruik deze dan ook.
 6. Trek niet te snel op.
  Snel optrekken geeft vaak weinig tijdwinst, maar kan wel zo’n 16% extra brandstof kosten. Daarnaast zorgt snel optrekken vaak voor extra slijtage van banden.
 7. Parkeer in de richting waarin je vertrekt.
  Een koude motor is een stuk minder zuinig. Zorg daarom dat de auto in de richting staat waarin je vertrekt, zodat je niet onnodig hoeft te keren met een koude motor.
 8. Leg geen onnodige spullen in de auto.
  Gewicht heeft invloed op het brandstofverbruik. Denk ook goed na over wanneer je gaat tanken. Met een volle tank is de auto zwaarder en verbruikt dus ook meer brandstof.
 9. Pas op met windvangers.
  Dakkoffers, open ramen of fietsen zorgen voor extra luchtweerstand. Zorg daarom dat je bijvoorbeeld de dakkoffer tijdig weer van het dak afhaalt.
 10. Zorg dat jouw auto goed onderhouden is.
  De meeste auto’s geven tegenwoordig zelf aan wanneer onderhoud nodig is. Krijg je een onderhoudssignaal in de auto? Neem contact met ons op en wij zorgen dat jouw auto de juiste onderhoud krijgt. Met de haal- en brengservice van That’s Lease wordt jouw auto in de ochtend bij je (thuis of op kantoor) opgehaald en aan het einde van de dag weer teruggebracht. Zo heb je er ook geen hinder van, zó is leasen bedoeld!

Het verbruik van brandstof verschilt daarnaast per auto en het aantal kilometers dat je rijdt. Benieuwd wat de zuinigste oplossing voor jou is? That’s Lease adviseert je graag!

Weten hoe wij echt ontzorgen?