Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Elektrische auto’s 2019

Elektrisch rijden is steeds populairder. De actieradius is steeds beter en er is ook steeds meer keuze. Daarnaast profiteert  de zakelijke rijder van een aantrekkelijke bijtelling. In 2019 worden weer een flink aantal nieuwe modellen verwacht. We hebben een drietal auto’s op een rijtje gezet.

Tesla Model 3

We hebben lang moeten wachten, maar in februari 2019 lijkt hij dan echt in Nederland te komen; de Tesla Model 3! Afhankelijk de “betaalbare” versie van de Tesla genoemd. Echter kunnen we in februari alleen de luxere variant verwachten van deze betaalbare Tesla. Vorige week zijn de prijzen bekend gemaakt in Nederland. De Long Range All-Wheel Drive zal €58.800,- gaan kosten. De Performance-versie zal een prijskaartje van €69.700,- krijgen. Zoals bij elke elektrische auto is de actieradius afhankelijk van allerlei factoren, zoals temperatuur, rijgedrag en snelheid.  Naar verwachting kunnen we met de Model 3 475 kilometer afleggen. Bij een snel laadpoort kan je na 40 minuten laden alweer 332 kilometer afleggen.

Kia E-Niro

Met een grote binnenruimte ook voor de achter passagiers is de Kia E-Niro de ideale elektrische gezinsauto! Kia heeft aangegeven dat de E-Niro een actieradius heeft van 455 kilometer. Het officiële rijbereik zal op 289 kilometer neerkomen. Hij is vanaf nu al te zien in de showroom en zal vanaf 2019 leverbaar zijn. De meest luxe uitvoering van de Kia E-Niro blijft met een prijs van €45.510,- onder de fiscale grens van €50.000,- en heeft dus maar 4% bijtelling.

Volvo Polestar 2

De Tesla Model 3 is nog niet eens op de Nederlandse wegen te vinden of de concurrent staat al voor de deur, namelijk de Volvo Polestar 2. De verwachte actieradius zal ongeveer 550 kilometer bedragen. De exacte prijs is nog niet bekend, maar zal tussen de €32.000,- en €50.000,- liggen. Volvo heeft aangegeven de komende 3 jaar vijf volledig elektrische modellen op de markt te brengen. Waarschijnlijk zal dan ook de volledig elektrische XC40 eind 2019 gepresenteerd worden. In 2020 kunnen we naast de volledig elektrische Polestar en XC40 ook de elektrische XC90 verwachten en dus mogelijk nog twee andere modellen die in 2021 gepresenteerd gaan worden.

Wilt u meer weten over een elektrische auto leasen? Neem contact op met ons leaseteam!

Weten hoe wij echt ontzorgen?