Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Elektrische auto’s 2020

Ook afgelopen jaar hebben elektrische auto’s een heleboel stof doen opwaaien. De Tesla Model 3 werd eindelijk uitgeleverd in Nederland en brak alle verkooprecords. Zo stond deze elektrische bolide op plek 1 van meest verkochte auto’s in Nederland. Komt dit door de nieuwe bijtellingsregels in 2020?

In 2020 worden de bijtellingsregels misschien iets minder aantrekkelijk, maar het blijft nog steeds interessant om voor elektrisch rijden te kiezen. Daarnaast is elektrisch rijden natuurlijk ook duurzaam, laten we dat vooral niet vergeten. Autofabrikanten blijven maar nieuwe modellen ontwikkelen en de actieradius van veel auto’s wordt ook steeds groter.

Wij hebben een aantal modellen op een rij gezet.

Verwachte elektrische auto’s 2020:

Peugeot e-208

De Peugeot 208 kennen we allemaal. Niet verassend dus dat Peugeot dit nieuwe model ook als elektrische variant op de markt brengt. Een geslaagd ontwerp vinden wij. En met een bereik van ongeveer 295 kilometer kom je in de dagelijkse praktijk een heel eind. Daarnaast is de aanschafwaarde vanaf €36.250,- ook nog eens interessant. Kortom, wij zijn positief! Oh ja, u kunt vanaf maart aankomend jaar al in de Peugeot e-208 rijden vanaf €485 p/m*.

Opel Corsa-e

Nog zo’n klassieker die als elektrisch model wordt uitgevoerd. Naar verwachting wordt de Opel Corsa-e een concurrent van de Peugeot e-208. Met een actieradius van 290 kilometer, een cataloguswaarde vanaf €30.999,- en een leaseprijs vanaf €405 p/m* is deze Opel misschien nog wel interessanter? De Corsa zal ook vanaf maart 2020 worden uitgeleverd en is ook al te bestellen.

Volkswagen ID.3

Een geheel nieuw model van Volkswagen: De ID.3. Als we de foto’s bekijken lijkt het alsof we ons al in de toekomst bevinden, maar niets is minder waar. Vanaf juni 2020 zal dit model op de Nederlandse wegen verschijnen. Hij is dan ook nu al te bestellen in drie varianten: Standard Range, Mid Range en Long Range. De Standard Range zal een actieradius hebben van 275 kilometer, de Mid Range 345 kilometer en de Long Range 450 kilometer. Hiermee komt dit model in de buurt van de Tesla model 3. Het prijskaartje van deze auto ligt tussen de €30.000 en €47.500.

Volvo XC40 P8 AWD Recharge

Volvo was er snel bij met de hybride auto’s, maar een volledig elektrische variant heeft even op zich laten wachten. Vanaf september 2020 zal de volledig elektrische XC40 worden uitgeleverd. Het model zal een werkelijk bereik hebben van 375 kilometer en een aanschafprijs vanaf €59.900,-. Hiermee zal deze Volvo niet in aanmerking komen voor de volledige 8% bijtelling die in 2020 geldt, maar de totale bijtelling zal toch bijna 1/3e voordeliger zijn dan een gewone variant. De elektrische Volvo XC40 leasen? Dit kan al vanaf €779,- p/m*.

Peugeot e-2008 SUV

Naast de e-208 komt Peugeot ook met een grotere elektrische variant: de e-2008. In maart wordt dit model verwacht. Hij zal een bereik hebben van 275 kilometer en een aanschafwaarde van €40.930,-. Deze blijft dus mooi onder de grens van €45.000,-. Ook de leaseprijs is niet onaantrekkelijk, namelijk vanaf €545 p/m*. Een mooie aanvulling voor mensen die net iets hoger willen zitten.

MINI Cooper SE

Eentje voor de liefhebbers! Met een bereik van 180 kilometer
komt deze Mini niet heel ver. Het bereik is vergelijkbaar met dat van de Volkswagen e-Golf. De Mini wordt in maart 2020 verwacht en is al te bestellen. De aanschafprijs is ook vergelijkbaar met de e-Golf, namelijk vanaf €33.768,- en een leaseprijs vanaf €481 p/m*. Ook de duurste Cooper SE yours heeft een volledige 8% bijtelling, want de aanschafwaarde zal neerkomen op €42.900,-. Overigens krijgt u voor deze extra €8.000 geen extra rijbereik.

Volkswagen e-Up!

De e-Up is terug! Volkswagen komt met een vernieuwde versie van de Volkswagen e-Up!. Met een actieradius van 200 kilometer, een aanschafprijs vanaf €22.400 en een leaseprijs vanaf €342 p/m*  is deze Up zeker een interessante auto. Vanaf januari 2020 kunt u al de weg op. Naast de Up zijn ook de (concern) zusjes Skoda CITIGOe iV en de SEAT Mii Electric vanaf begin 2020 beschikbaar en hebben hetzelfde rijbereik en ongeveer dezelfde aanschafwaarde.

DS 3 Crossback E-Tense

ds3sportbackNog een merk welke met een volledig elektrisch model op de markt komt. De DS3 crossback wordt vanaf januari verwacht en is al te bestellen met een catalogusprijs vanaf €42.290,- en een leaseprijs vanaf €558 p/m*. Daarnaast zal de auto een werkelijk bereik van 280 kilometer hebben. Men zegt dat dit de tegenhanger gaat worden van de populaire Kia e-Niro en de Hyundai Kona. We zijn benieuwd!

Skoda Vision IV

Skoda kan natuurlijk ook niet achterblijven met een elektrisch model. Een sportief uitziende crossover. De deuren zijn hetzelfde als de BMW i3, welke zorgen voor een extra ruime instap achterin. Wat daarnaast opvalt is dat deze auto net als de Audi e-tron geen zijspiegels heeft, maar camera’s. Naar verwachting zal de auto een actieradius van 450 kilometer hebben. Dit zal nog wel iets lager uitkomen, omdat het werkelijke bereik nog niet is onderzocht. De Skoda zal een aanschafprijs van rond de €40.000,- hebben en zal medio 2020 te bestellen zijn.

Polestar 2

De Polestar gaat vanaf februari 2020 in productie en zal beschikbaar komen in een beperkt aantal landen. Nederland is hier gelukkig één van. De Polestar zal een werkelijk rijbereik hebben van 450 kilometer, een aanschafprijs vanaf €59.800,- en een leaseprijs vanaf €782 p/m*. Is er al een vergelijkbaar model op de markt? Polestar lijkt te willen concurreren met de zeer populaire Tesla Model 3. Of dit gaat lukken, moet aankomend jaar blijken…

Meer informatie over een van bovenstaande auto’s of een elektrische auto die al op de markt is? Ons leaseteam adviseert u graag.

Weten hoe wij echt ontzorgen?