Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Elektrische auto’s 2021

Er komen steeds meer en meer elektrische auto’s. Veel autofabrikanten laten al in een vroeg stadium zien aan welke elektrische auto’s ze achter de schermen werken. Daardoor weten we van een aantal modellen al enige tijd van te voren dat ze eraan zitten te komen. Wij hebben een aantal van deze verwachte elektrische auto’s op een rij gezet.

Verwachte elektrische auto’s 2021

Audi Q4 e-tron

Dit is hem dan, de Audi Q4 e-tron. Een compacte, volledig elektrische vierdeurs SUV van Audi die beschikt over twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225 kW/306 pk. Door toedoen van quattro vierwielaandrijving heeft de auto een snelle acceleratie.

1920_showcarg191header-827297

Actieradius

450 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 6,3 seconden

Geschatte waarde

€55.000

BWM Concept i4

De BMW Concept i4 opent een nieuw elektrisch tijdperk voor de BMW Gran Coupés. De sportieve, elegante auto is een volledig elektrische vierdeurs-coupé. Zijn dynamische design en onweerstaanbare performance bieden een unieke combinatie. De BMW i4 wordt uitgerust met de nieuwste BMW eDrive technologie. De elektromotor van de BMW heeft een vermogen van 530 pk, vergelijkbaar met een V8 motor in het huidige aanbod met verbrandingsmotor. Daarbij heeft hij een topsnelheid van boven de 200 km/u.

BMW i4 3

Actieradius

600 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 4,0 seconden

Geschatte waarde

€65.000

Citroën ë-C4

De Nieuwe Citroën ë-C4 100% ëlectric is na de C5 Aircross SUV Hybrid en de ë-Jumpy de derde vertegenwoordiger van het elektrische offensief van Citroën. Hij staat voor een moderne en hightech elektrische mobiliteit waarin comfort en gebruiksgemak centraal staan: reizen in de ë-comfort class! Hij is perfect geïsoleerd van de weg, als een cocon: alle verstoringen van buitenaf worden gefilterd.

Citroën e-C4

Actieradius

350 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 9,7 seconden

Geschatte waarde

€38.190

Ford Mustang Mach-E

Het duurde even maar daar is hij dan: de Ford Mustang Mach-E. Het is de eerste elektrische auto die is voorzien van het logo met het beroemde galopperende paard. De grote velgen, de aflopende daklijn en de verlichting units zijn geïnspireerd op de klassieke Mustang.

Ford Mustang Mach E

Actieradius

440 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 6,1 seconden

Geschatte waarde

€49.925

Mercedes-Benz EQA

De splinternieuwe Mercedes-Benz EQA 2021 is een elektrische compacte schakelaar. Deze SUV is gebaseerd op het populaire GLA-model. Mercedes-Benz EQA biedt echter een meer futuristisch ontwerp dan de GLA en is daarom uniek. Dit model is een van de tien nieuwe elektrische modellen die de Duitse fabrikant in 2025 van plan is te introduceren. De nieuwe Mercedes-Benz Concept EQA 2021 wordt gekenmerkt door een uitstekende aerodynamica en biedt sportieve prestaties. Er zijn twee door de bestuurder te selecteren opties, Sport en Sport Plus. Bovendien bieden beide modi een verschillende koppelverdeling van voor naar achter voor verschillende prestatiekenmerken.

Mercedes EQA

Actieradius

426 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 8,9 seconden

Geschatte waarde

€49.995

Opel Mokka-e

Opel heeft een splinternieuwe cross-over aan zijn modellengamma toegevoegd. De Mokka is de eerste auto die volgens een nieuwe designstijl is ontworpen. Kenmerkend voor het model is het zogeheten ‘kompas’-front, waarbij een verticale en horizontale lijn elkaar boven het beroemde Opel-embleem kruisen. Het is de eerste auto van het merk waarmee het een compleet nieuwe designweg inslaat, een route die het in 2018 voor het eerst bewandelde met de GT X Concept.

Opel Mokka X

Actieradius

322 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 8,5 seconden

Geschatte waarde

€34.399

Seat el-Born

Als je op zoek bent naar een elektrische auto met een groot bereik, kijk dan eens naar de SEAT el-Born.  Het exterieurdesign van deze elektrische auto is buitengewoon sportief en aerodynamisch. Bij het vergroten van de actieradius speelt aerodynamica een belangrijke rol. Daarom heeft deze sportieve elektrische SEAT geen doorsnee grille, maar zijn er instroomopeningen gecreëerd in het front om zo de batterijen te koelen. De SEAT el-Born is uitgevoerd met een hoge mate van connectiviteit wat semi-autonoom rijden mogelijk maakt. Hij is niveau 2-autonoom, wat betekent dat hij in een aantal situaties zelf kan sturen, accelereren en afremmen. Daarnaast beschikt de el-Born over diverse andere rijassistentiesystemen zoals bijvoorbeeld Intelligent Park Assist.

seat el-born

Actieradius

420 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 7,5 seconden

Geschatte waarde

€37.500

Skoda Enyaq iV

De nieuwe 100% elektrische SKODA ENYAQ iV is de eerste 100% elektrische SUV van SKODA en biedt keuze uit achter- of vierwielaandrijving. Hij heeft een actieradius die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik en een grote interieurruimte. SKODA blijft zijn emotionele designtaal op consequente wijze doorontwikkelen – zodoende beschikt de nieuwe SUV over een volledig nieuw interieurconcept dat Design Selections biedt in plaats van klassieke afwerkingsniveaus. De drukke styling, mooie velgen en een vernieuwd interieur maken de auto zeer indrukwekkend. Wat opvalt aan de nieuwe elektrische bolide van Skoda is de grill. De Skoda ENYAQ heeft de optie om voor een volledig glaze grill te kiezen. Hier zitten LED-lichten in verwerkt.

Skoda ENYAQ iV (2)

Actieradius

536 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 8,5 seconden

Geschatte waarde

€40.780

Tesla Model Y Long Range

Het design van de Tesla Model Y Long Range lijkt in verschillende opzichten op die van de Tesla Model X. Net zoals andere Tesla’s is de Tesla Model Y voorzien van de nieuwste moderne technologie. Het lage zwaartepunt, de carrosserieconstructie en de ruime kreukelzones zorgen voor extra veiligheid en bescherming. De Tesla Model Y biedt ruimte voor maximaal 7 personen en is optioneel verkrijgbaar met een derde rij. Het interieur van deze Tesla is ruim en technisch. De Tesla Model Y beschikt over een 15 inch touchscreen en door de draadloze software-updates is de elektrische auto continu up-to-date met de nieuwste functionaliteiten.

tesla model Y

Actieradius

505 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 3,7 seconden

Geschatte waarde

€64.000

Volkswagen ID.4

De ID.4 is de eerste elektrische SUV van Volkswagen. De ID.4 maakt net als de ID.3 gebruik van het MEB-platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische ID-family. De ID.4 wordt ten eerste leverbaar als achterwielaangedreven SUV en wordt later leverbaar als vierwielaangedreven versies. In elk model wordt het accupakket laag in de SUV geplaatst, waardoor het lage zwaartepunt in een dynamisch rijgedrag resulteert. De elektrische SUV is op te laden met wisselstroom, 3-fase stroom en gelijkstroom. Ook bij de ID.4 zal er een Plus en een Max versie komen.

Volkswagen ID.4 (2)

Actieradius

500 km (WLPT-norm)

Acceleratie

0-100 km/u in 8,5 seconden

Geschatte waarden

€47.340

Weten hoe wij echt ontzorgen?