Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Hyundai Kona vs Tesla Model 3

Je kan er bijna niet meer omheen: de elektrische auto. Steeds meer merken komen met meer betaalbare modellen en ook steeds meer berijders ontdekken de auto’s. De levertijd voor zo’n elektrische bolide loopt inmiddels wel behoorlijk op. Voor sommige modellen is bijna een jaar wachten meer regel dan uitzondering.

That’s Lease heeft altijd een aantal elektrische modellen in bestelling staan zodat de levertijd enigszins meevalt. Zo ook de Hyundai Kona Premium Electric. Een volwaardig elektrische gezinsauto die onder de grens van €50.000,- blijft en dus volledig 4% bijtelling heeft. Bij ons kan je al vanaf november in deze auto rijden terwijl dit bij een normale bestelling zomaar april 2020 kan worden. Benieuwd naar de specificaties van de auto’s? Neem contact op met Bob of Karin. Zij helpen je graag verder.

Over levertijd gesproken… Na jaren wachten is begin dit jaar de Tesla Model 3 Long Range geïntroduceerd.  Een geweldige auto, maar blijft helaas niet onder de grens van €50.000,-. Het vriendelijker geprijsde zusje, de Tesla Model 3 Standard Range, blijft wel onder de bijtellingsvriendelijke grens van €50.000,-. De verwachte leverdatum is nog niet definitief vastgesteld, maar zoals het er nu naar uitziet kunnen wij de auto vanaf september reeds uitleveren.

Feiten over de Kona vs Model 3

Hyundai Kona Premium Electric Tesla Model 3 Standard Range
Range koud weer* 335 km 280 km
Range normaal weer* 460 km 395 km
Laad snelheid normale lader 38 km/h 63 km/h
Laad snelheid snel lader 370 km/h 560 km/h

*De range is gebaseerd op rijgedrag van een combinatie van in de stad en op de snelweg. Wanneer de auto alleen in de stad wordt gebruikt zal het bereik bij beide auto’s met ongeveer 90 km stijgen.

Weten hoe wij echt ontzorgen?