Op wintersport?

Begin dit jaar kwam het bericht in het nieuws dat twee op de drie Nederlanders onvoorbereid op vakantie gaan. Binnenkort staat de voorjaarsvakantie weer voor de deur waarin vaak meer dan een miljoen Nederlanders richting de sneeuw gaan.

Gaat u dit jaar met uw (lease)auto naar uw wintersportbestemming? Wintersportvakanties hebben vaak iets meer voorbereiding nodig wat betreft uw auto dan andere vakanties. Daarom geven we u graag wat tips waar u vooral op moet letten als u op wintersport gaat.

Tip 1: Check voordat u vertrekt de vloeistoffen en bandenspanning. Deze tip heeft natuurlijk niet alleen betrekking op wintersport. Het is voor elke lange autorit van belang dat u dit van te voren checkt. Zorg daarnaast dat u extra olie en ruitensproeiervloeistof (antivries) in uw auto heeft liggen. Kunt u de vloeistoffen op elk gewenst moment bijvullen.

Tip 2: Zorg voor winterbanden. Het klinkt een beetje overbodig, maar toch zijn er genoeg mensen die met zomerbanden op wintersport gaan. Winterbanden bieden een betere grip. Daarnaast zijn winterbanden in veel wintersportbestemmingen, zoals Duitsland en Oostenrijk verplicht! Daarnaast worden ze in de meeste Europese landen aanbevolen.

Tip 3: Neem goed passende sneeuwkettingen mee. Zorg dat u zeker weet dat de sneeuwkettingen passen. Kijk desnoods voordat u vertrekt hoe de sneeuwkettingen gebruikt moeten worden en zorg dat de sneeuwkettingen bij de hand in de auto liggen. Daarnaast is het handig om een setje dunne handschoenen en een matje of vuilniszak mee te nemen. Zo krijgt u geen vieze handen en kunt u naast uw auto gaan zitten zonder natte knieën te krijgen.

Tip 4: Houdt de lokale weerberichten goed in de gaten. Let een dag voor vertrek goed op de lokale weerberichten. Veel sneeuwval en lawine gevaar kan voor enorme files zorgen richting de wintersport gebieden. Zorg als dit het geval is dat u een aantal uur eerder vertrekt. Dit voorkomt dat u de ’s avonds laat pas op uw bestemming aankomt of zelfs een dag later op uw bestemming aankomt.

Tip 5: Zorg voor voldoende brandstof in uw auto als u de bergen inrijdt. Doordat u vaak flink wat meters stijgt in de bergen verbruikt u een stuk meer brandstof. Daarnaast is de kans dat u in de file komt te staan. Daarom is het handig als u zorgt dat u voldoende brandstof in uw auto heeft voordat u de bergen in gaat.

Tip 6: Zorg dat u de verplichte spullen meeneemt. In alle wintersportlanden is het verplicht of aanbevolen om een gevaren driehoek, veiligheidshesje en verbanddoos mee te nemen in de auto. In Frankrijk is een alcoholtester ook verplicht. Daarnaast zijn spullen als slotontdooier, ruitontdooier, ijskrabber en een schep altijd handig om mee te nemen.

Tip 7: Rij vooral voorzichtig! Is het wegdek lastig begaanbaar? Zorg dat u vooral rustig rijdt. Zet de auto op een parkeerplaats wanneer u sneeuwkettingen om doet, zodat u andere weggebruikers niet tot last bent.

Bekijk alle tips in onze video:

Heeft u nog vragen over uw auto voor u op wintersport gaat? Neem contact met ons op (+31 71-7107410). Schade of pech onderweg? Tijdens kantooruren (8:30 u -17:30 u) kunt u bellen naar +31 71-7107410. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met onze hulpdienst: +31 71-3641382.

Team That’s Lease wenst u alvast een fijne wintersportvakantie toe!