Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Op wintersport?

Begin dit jaar kwam het bericht in het nieuws dat twee op de drie Nederlanders onvoorbereid op vakantie gaan. Binnenkort staat de voorjaarsvakantie weer voor de deur waarin vaak meer dan een miljoen Nederlanders richting de sneeuw gaan.

Ga je dit jaar met jouw (lease)auto naar je wintersportbestemming? Wintersportvakanties hebben vaak iets meer voorbereiding nodig wat betreft jouw auto dan andere vakanties. Daarom geven we je graag wat tips waar je vooral op moet letten als je op wintersport gaat.

Tip 1: Check voordat je vertrekt de vloeistoffen en bandenspanning.
Deze tip heeft natuurlijk niet alleen betrekking op wintersport. Het is voor elke lange autorit van belang dat je dit van te voren checkt. Zorg daarnaast dat je extra olie en ruitensproeiervloeistof (antivries) in de auto heeft liggen. Zo kan je de vloeistoffen op elk gewenst moment bijvullen. Tip 2: Zorg voor winterbanden.
Het klinkt een beetje overbodig, maar toch zijn er genoeg mensen die met zomerbanden op wintersport gaan. Winterbanden bieden een betere grip. Daarnaast zijn winterbanden in veel wintersportbestemmingen, zoals Duitsland en Oostenrijk, verplicht! Daarnaast worden ze in de meeste Europese landen aanbevolen. Tip 3: Neem goed passende sneeuwkettingen mee.
Zorg dat je zeker weet dat de sneeuwkettingen passen. Kijk desnoods voordat je vertrekt hoe de sneeuwkettingen gebruikt moeten worden en zorg dat de sneeuwkettingen bij de hand in de auto liggen. Daarnaast is het handig om een setje dunne handschoenen en een matje of vuilniszak mee te nemen. Zo krijg je geen vieze handen en kan je naast de auto gaan zitten zonder natte knieën te krijgen. Tip 4: Houd de lokale weerberichten goed in de gaten.
Let een dag voor vertrek goed op de lokale weerberichten. Veel sneeuwval en lawine gevaar kan voor enorme files zorgen richting de wintersport gebieden. Zorg, als dit het geval is, dat je een aantal uur eerder vertrekt. Dit voorkomt dat je ‘s avonds laat of zelfs een dag later pas op de bestemming aankomt. Tip 5: Zorg voor voldoende brandstof in uw auto als u je de bergen inrijdt.
Doordat je vaak flink wat meters stijgt in de bergen, verbruikt de auto een stuk meer brandstof. Daarnaast is de kans dat je in de file komt te staan. Daarom is het handig als je zorgt dat je voldoende brandstof in de auto heeft voordat je de bergen in gaat. Tip 6: Zorg dat je de verplichte spullen meeneemt.
In alle wintersportlanden is het verplicht of aanbevolen om een gevaren driehoek, veiligheidshesje en verbanddoos mee te nemen in de auto. In Frankrijk is een alcoholtester ook verplicht. Daarnaast zijn spullen als slotontdooier, ruitontdooier, ijskrabber en een schep altijd handig om mee te nemen. Tip 7: Rij vooral voorzichtig!
Is het wegdek lastig begaanbaar? Zorg dat je vooral rustig rijdt. Zet de auto op een parkeerplaats wanneer je sneeuwkettingen om doet, zodat je andere weggebruikers niet tot last bent.

Bekijk alle tips in onze video:

https://www.youtube.com/watch?v=L_6wNaqMYYQ&t=8s

Heb je nog vragen over uw auto voor u op wintersport gaat? Neem contact met ons op (+3171-7107410). Schade of pech onderweg? Tijdens kantooruren (8:30 u -17:30 u) kan je bellen naar +3171-7107410. Buiten kantooruren kan je contact opnemen met onze hulpdienst: +3171-3641382.

Team That’s Lease wenst iedereen alvast een fijne wintersportvakantie toe!

 

Weten hoe wij echt ontzorgen?