Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Wat moet je niet vergeten als je op vakantie gaat?

Het is zover, de zomervakantie staat voor de deur! Astrid Griffioen verteld in onderstaand filmpje wat je niet moet vergeten als je op vakantie gaat met jouw leaseauto.

Deze video is onderdeel van ons That’s Lease Journaal. Benieuwd naar het hele journaal? Klik dan hier

Wat je niet moet vergeten:

  • That’s Lease berijdersboekje;
  • groene kaart;
  • kentekenbewijs;
  • That’s Lease App downloaden;
  • milieu stickers en/of autobaan vignetten.

In welke landen heb ik een milieu sticker of autobaan vignet nodig?

Duitsland
Als je in Duitsland op vakantie gaat, heb je in een groot aantal Duitse stadscentra een milieusticker (Umweltplakette) nodig. De zones waar je deze sticker nodig hebt, zijn met borden aangegeven.
Wil je direct een milieusticker voor Duitsland bestellen? Klik dan hier.
Frankrijk

Ook in een aantal Franse steden is het tegenwoordig verplicht een milieusticker (vignet Crit’Air) aan te schaffen. Zo is het in Parijs te allen tijden verplicht te beschikken over een milieusticker. In een stad als Lyon is een tijdelijke milieuzone ingesteld. Je hoeft alleen een sticker aan te schaffen wanneer er sprake is van extreme luchtvervuiling. Is er geen sprake van extreme luchtvervuiling, dan kan je de stad ook zonder sticker betreden. Check voor vertrek naar Frankrijk dan ook goed welke steden een tijdelijke milieuzone is ingesteld. Meer informatie of direct een sticker aanschaffen? Klik dan hier.

Groot Brittanië

In Groot Brittanië geldt alleen in Londen een milieuzone (congestion charge) van maandag t/m vrijdag. Deze is te betalen via internet of sms, maar ook in lokale winkels en postkantoren. Meer informatie over de milieuzone is hier te vinden.

Italië

In veel Italiaanse historische binnensteden is een milieuzone (Zona a Traffico Limitato) ingesteld. Het verschilt per stad of deze tijdelijk is. De steden met milieuzones zijn onder andere: Rome, Bologna, Bolzano, Brixen, Lucca, Florence, Pisa, Triest, Turijn en Verona. In Italië kunnen ook gehele regio’s als milieuzones worden beschouwt. Regio’s zijn bijvoorbeeld de Aosta-vallei, Toscane en Trentino. Meer informatie over in welke steden u welke milieusticker nodig heeft vind je hier.

Spanje

Ook in de Spaanse hoofdstad Madrid is een milieuzone ingesteld. De zone wordt aangegeven door een bord met de tekst: Area de prioridad residencial. Heb je een accommodatie geboekt in de binnenstad van de Spaanse hoofdstad, dan is het aan te raden contact met hen op te nemen om een ontheffing te regelen.

Noorwegen

Wanneer in de Noorse hoofdstad Oslo een bepaald niveau van luchtverontreiniging wordt bereikt, kan de stad worden afgesloten voor alle voertuigen die op diesel rijden. Mocht dit het geval zijn wordt dit een dag van te voren aangegeven in de media. Is dit niet het geval kan je Oslo gewoon met elke auto betreden zonder milieusticker.

Zweden

In de Zweedse binnensteden Stockholm en Göteborg wordt een ‘congestion tax’ gevoerd. Je hoeft van te voren geen sticker aan te schaffen voor deze steden. Je kan de stad zonder te stoppen in- en uitrijden. Je kenteken wordt gefotografeerd en je krijgt de rekening thuisgestuurd. Op feestdagen, in de weekeinden en in de maand juli hoef je geen tax te betalen.

Zwitserland

Wanneer je in Zwitserland over de snelweg rijdt is het verplicht een vignet aan te schaffen. Deze zijn te koop bij grensovergangen, lokale tankstations en lokale postkantoren. Je kan het vignet van te voren online aanschaffen. Let op! Voor aanhangers is het verplicht een apart vignet aan te schaffen. In Zwitserland zijn geen milieuzones ingesteld.

Oostenrijk

In Oostenrijk zijn alleen voor vrachtvervoer milieuzones ingesteld. Wel heb je in Oostenrijk een vignet nodig. Deze zijn te koop bij grensovergangen, lokale tankstations en lokale postkantoren. Je kan het vignet van te voren online aanschaffen.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op door te bellen naar +3171-7107410, te mailen naar [email protected] of een bericht te sturen via What’s App naar +316-82907855.

Namens het hele That’s Lease team wensen wij iedereen een fijne vakantie en veilige kilometers toe!

Weten hoe wij echt ontzorgen?