Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Winterbanden

Graag leggen wij je het belang uit van het rijden op winterbanden. Daarnaast geven wij aan in welke landen de banden tegenwoordig verplicht zijn.

Het is verstandig om winterbanden te gebruiken bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius, bij sneeuw, bij ijzel en (zeer) natte omstandigheden. Het biedt niet alleen meer grip, maar het is ook nog eens een stuk veiliger om mee te rijden. Wees daarom op tijd met het wisselen van zomer- naar winterbanden.

In veel landen zijn winterbanden zelfs verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden. Dit omdat de winterbanden je remweg verkorten op een besneeuwde weg. De banden kunnen er voor zorgen dat je tot 2 à 3 keer sneller stilstaat tijdens het remmen op gladdere wegen. Daarbij is het beklimmen van een besneeuwde bergpas met winterbanden een stuk gemakkelijker vanwege de extra grip.

Ben jij van plan om deze winter naar het buitenland te reizen? Let dan goed op de verplichtingen die in het desbetreffende land gelden. Zo hebben Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en overige landen verschillende regels betreft winterbanden en sneeuwkettingen.

Weten hoe wij echt ontzorgen?