Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Een goede voorbereiding is… That’s Lease heeft een aantal tips en handige weetjes op papier gezet. Daarbij wenst het gehele That’s Lease team je alvast een supervakantie. Mocht je niet op vakantie gaan, een aantal tips kun je deze winter ook gewoon in Nederland toepassen.

Reizen met je auto in de winter

Naar sneeuwgebieden op vakantie gaan met de auto vergt toch een andere aanpak dan bij een zomervakantie. Het is van groot belang dat de wagenuitrusting op orde is.

Tips en tricks op reis in de winter:

 1. Vloeistoffen en bandenspanning
  Check het oliepeil en koelvloeistof en zorg voor ruim voldoende ruitenwisservloeistof, geschikt voor lage temperaturen en controleer de bandenspanning.
 2. Elektrisch rijden
  Als je elektrisch rijdt check www.oplaadpalen.nl voor laadpunten en palen in de bekende skilanden c.q. gebieden. Op deze website kun je filteren op betaalmethode en dan travelcard aanvinken, zodat je ziet waar je terecht kunt met je tag. Een andere mogelijkheid is het downloaden van de app (iOS en Android) van www.chargemap.com.
  Let daarnaast op dat elektrische auto’s bij zware weersomstandigheden en bergen meer energie verbruiken, waardoor de actieradius sneller terugloopt. Houd daar rekening mee met laden. Tevens kan de stekker tijdens het laden vastvriezen. Is dat het geval, ontdooi hem nooit met warm water, omdat dit kortsluiting veroorzaakt. Gebruik hiervoor een kruik of föhn.
 3. Tolwegen en vignetten
  Check de site van de ANWB waar je wat nodig hebt. Schaf indien mogelijk vignetten vooraf aan, dat scheelt vaak enorm veel wachttijd ter plaatse!
 4. Sneeuwkettingen
  Regel deze ruim voor vertrek, dan zit je zeker niet zonder. Neem daarnaast een paar werkhandschoenen mee, want kettingen monteren blijft een vies, koud klusje. Een plastic zak mee is handig om de vieze handschoenen in te doen en je kunt erop zitten/knielen tijdens monteren. Zo blijf je kleding in ieder geval droog.
 5. Pech onderweg
  Het allerbelangrijkste is veiligheid van de bestuurder en passagiers! In de That’s App van That’s Lease staat het nummer dat je 24/7 kunt bellen bij pech en daarnaast vind je in de app allerlei andere informatie. Download de app, zo sta in een paar klikken met ons in verbinding. Zorg in de auto voor warme dekens en voldoende eten en drinken, mocht de rit langer duren dan voorzien.
 6. Belangrijke papieren niet vergeten
  Kentekenbewijs, groene kaart, identiteitskaart c.q. paspoort en reservesleutels auto.
 7. Check afwijkende wetten en regels in buitenland
  Op de ANWB site staan zaken benoemd die verplicht zijn bij je te hebben en afwijkende regels en wetten in het buitenland.
Mocht je nog specifieke vragen hebben, bel, mail of stuur een app naar +316-82907855 (tijdens kantooruren) en onze leaseadviseurs helpen je op weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *