Met uw leaseauto op zomervakantie

Nu de grenzen van de meeste Europese vakantielanden weer open zijn verwachten we dat veel vakantiegangers de auto als vervoersmiddel zullen gebruiken om naar hun vakantiebestemming te gaan.

Check voor vertrek de reisadviezen

Voor diverse Europese landen worden de reisadviezen aangepast. Voor de meeste landen geldt op dit moment een code geel. Dit betekent dat je wel kunt reizen, maar dat er risico’s zijn. De regels verschillen per vakantieland. Onze tip is om de website van de overheid, www.nederlandwereldwijd.nl, in de gaten te houden. De reisadviezen staan ook per land vermeld op de website https://reopen.europa.eu/nl/

Pech- en schadehulpverlening

Onze alarmcentrale biedt in alle vakantielanden met reisadvies code geel pech- en schadehulpverlening aan. De hulpdiensten zijn beschikbaar om na een pech- of ongevalsmelding ter plaatse hulp te bieden en de garages zijn geopend. 

In alle landen zijn huurauto’s beschikbaar om naar Nederland terug te rijden, maar het aantal is wel beperkt. Als er lokaal geen huurauto beschikbaar is wordt er naar een alternatief gezocht. Het kan daarom mogelijk langer duren dan normaal.

Mondkapjes

Zorg dat u mondkapjes bij u heeft. In de meeste supermarkten in het buitenland is het dragen van mondkapjes verplicht. Bij het betreden van tankstations in Duitsland en wanneer u schade of pech heeft is het verstandig om mondkapjes bij u te hebben. In de meeste landen is er een plicht om afstand te houden en het dragen van een mondkapje zorgt ervoor dat u met een berger mee kunt rijden, mocht dit nodig zijn.


Allemaal met 8% bijtelling!

 

Bekijk onze EV voorraad