Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

Nu de grenzen van de meeste Europese vakantielanden weer open zijn, verwachten we dat veel vakantiegangers met de auto naar hun vakantiebestemming zullen gaan.

Check voor vertrek de reisadviezen

Voor diverse Europese landen zijn de reisadviezen aangepast. Voor de meeste landen geldt op dit moment een code geel. Dit betekent dat je wel kunt reizen, maar dat er risico’s zijn. De regels verschillen per vakantieland. Onze tip is om de website van de overheid, www.nederlandwereldwijd.nl, in de gaten te houden. De reisadviezen staan ook per land vermeld op de website https://reopen.europa.eu/nl/.

Pech- en schadehulpverlening

Onze alarmcentrale biedt in alle vakantielanden met reisadvies code geel pech- en schadehulpverlening aan. De hulpdiensten zijn beschikbaar om na een pech- of ongevalsmelding ter plaatse hulp te bieden en de garages zijn geopend.

In alle landen zijn huurauto’s beschikbaar om naar Nederland terug te rijden, maar het aantal is wel beperkt. Als er lokaal geen huurauto beschikbaar is, wordt er naar een alternatief gezocht. Het kan daarom mogelijk langer duren dan normaal.

Checklist voordat je vertrekt

Check voordat je op zomervakantie gaat:

Tolwegen

Lange rijen voorkomen voor de tolpoortjes in Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië? Koop dan een Tolbadge bij de ANWB. Zodra je de tolbadge hebt aangeschaft en deze op jouw naam is gezet, kan je het apparaatje op je voorruit plaatsen achter de achteruitkijkspiegel. Vanaf dat moment kies je voortaan de rijstroken voor automatische tolheffing. Check op de ANWB site van tevoren even per land welke rijstrook je moet hebben.

De tolbadge is persoonlijk en gekoppeld aan jouw bankrekeningnummer en kentekennummer. De kosten worden automatisch aan het einde van de lopende maand van je rekening afgeschreven.

Check voor meer informatie de website van ANWB.

Tanken in het buitenland

Gazoil of essence? Brandstoffen hebben in het buitenland een andere naam dan in Nederland. Zoek hier van tevoren uit welke brandstof je moet hebben en waar je die kunt tanken. De meeste navigatiesystemen kunnen je hier ook bij helpen.

Elektrisch op vakantie? Wel goed plannen!

Ga je met een elektrische auto op vakantie en wil je weten waar je in het buitenland kunt laden? Dan kunnen de sites www.chargemap.com, openchargemap.org of oplaadpunten.nl je helpen. Niet elk land heeft zo’n uitgebreid netwerk van laadstations als Nederland dus wees voorbereid.

Verplichtingen in het buitenland

In ieder land gelden andere regels, ook ten opzichte van de verplichte items in de auto. In veel landen ben je bijvoorbeeld verplicht om een EHBO-doos, veiligheidshesje, alcoholtester of gevarendriehoek mee te nemen. Check de ANWB site van tevoren hoe het zit op jouw bestemming en voorkom onnodig oponthoud of boetes over de grens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *