Jouw wagenpark        Jouw leaseauto

We weten het allemaal: leaseauto’s die in het verleden als zeer zuinig werden bestempeld bleken in de praktijk helemaal niet zo zuinig. Afwijkingen van 25 tot 50 procent zijn eerder regel dan uitzondering. Met een nieuwe procedure zijn hogere prijzen te verwachten. That’s lease legt het uit.

Per september 2018 is de WLTP van toepassing. Deze Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure vervangt de NEDC (New European Driving Cycle). Hierdoor krijgen nieuwe auto’s een CO2 waarde toebedeeld die beter op de praktijk aansluit.

Verwachte stijging leaseautoprijzen 2018

Deze nieuwe WLTP procedure betekent veel voor zowel leaserijders als autobezitters een stijging van de autoprijs. De BPM wordt in deze nieuwe situatie berekend aan de hand van de CO2 uitstoot, waardoor voor de meeste auto’s de CO2 uitstoot stijgt. Bovendien hebben nu ook extra opties, zoals grotere wielen, een schuifdak of een trekhaak, invloed op de hoogte van de BPM en daarmee dus op de eindprijs van de leaseauto. Dit betekent simpelweg forse stijgingen van de autoprijzen.

Aanpassing motoren door fabrikanten

Fabrikanten moeten vanaf nu motoren aanpassen én de huidige motoren conform de WLTP testcyclus (laten) testen om de nieuwe norm per model vast te leggen. Tijdens deze testcyclus vallen deze auto’s in een overgangsregeling.  Hierdoor zijn sommige (nieuwe) modellen gedurende enkele maanden niet leverbaar.

Lange levertijden voor leaseauto’s in najaar 2018 verwacht

Kortom, vanaf de tweede helft van 2018 gaan niet alleen de autoprijzen stijgen, ook levertijden van leaseauto’s zijn in veel gevallen lang tot extreem lang. Wij zien nu al dat bepaalde modellen, waaronder de Volkswagen Tiguan, Opel Grandland X en de Volvo XC60, dit jaar bijna niet meer geleverd worden.

Snel een leaseauto nodig?

Het goede nieuws is dat That’s Lease gebruik maakt van vaste inkooppartners en alternatieve inkoopkanalen, waardoor wij veelal jouw nieuwe leaseauto conform jouw smaak binnen redelijke termijnen kan leveren én tegen de huidige prijzen. Daarmee houd je niet alleen grip op de leaseprijs, ook de bijtelling blijft op het huidige niveau. Zo is leasen bedoeld.

Meer weten over eventuele prijsstijgingen voor uw leaseauto? Neem contact met ons op en wij informeren je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *